Oodi suomen kielelle

Äidinkieli on jokaisen ensimmäinen kieli. Äidinkieli on paitsi kommunikaation väline myös ajattelun kieli eli instrumentti, jota ihminen käyttää miettiessään ja suunnitellessaan. Äidinkieli on tarvittaessa nopea, joskus muuttuva, mutta aina kytkettynä päälle.

Suomi on suomalaisten äidinkieli, ja siihen liittyy paljon tunteita ja muistoja. Myöhemmin opittu kieli ei nouse äidinkielen veroiseksi, sillä suomalainen ymmärtää parhaiten juuri oman kielensä sanojen nyanssit ja tyyliarvon. Suomen kieli on keskeinen osa suomalaisten identiteettiä, ja se sitoo suomalaiset tiettyyn kulttuuriin. Ei kuitenkaan ole kahta samanlaista suomen kieltä, sillä jokaisen kieli muotoutuu omanlaiseksi idiolektiksi arvojen, harrastusten, ystävien, asuinpaikan ja työn mukaan.

Internetissä on miljoonia blogeja. Niissä käsitellään muun muassa kehonrakennusta, neulomista, kiiltokuvia, äitiyttä, sisustamista, skientologiaa, naimisiinmenoa ja jopa hamstereita. Kielimiehen blogi keskittyy enimmäkseen suomen kielen ilmiöiden tarkasteluun. Kielimies elää, rakastaa, kirjoittaa, oppii, leikkii ja mietiskelee suomeksi. Kielimies on 26-vuotias helsinkiläinen, jonka mielestä suomen kieli on niin verraton, lumoava, monikerroksinen ja lystikäs, että se ansaitsee oman blogin.

Mainokset

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Oodi suomen kielelle”

  1. Make Says:

    Asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: